TRENUTNI TV SPORED RADIO ONLINE                  
   
     
LESTVICE
 Ta mesec:
    Največ glasov
    Najbolj poslušani
 Skupno:
    Največ glasov
    Najbolj poslušani

RADIJSKE POSTAJE
 Seznam vseh postaj
MOŽNOSTI
 Dodajte postajo
 Glasovanje

NASVETI
 Za uporabnike
 Za radijce
 Za webmasterje radia
 Radio na vaši spletni strani 

RAZNO
 Kontakt
     
       
     
  PODROBNOSTI O RADIJSKI POSTAJI
Radio Študent
 
< Nazaj

ID zapisa 23
Ime radia Radio Študent
Frekvence 89,3 MHz
Naslov Cesta 27. aprila 31
Kraj 1000 Ljubljana
Logotip
Slogan
Telefon +386 (1) 242 88 00 (oddajni studio)
+386 (1) 242 88 14
Elektronski naslov bozidar.plesnik@radiostudent.si
Spletni naslov http://www.radiostudent.si/
Kratek opis Radio Študent je ena najstarejših in največjih evropskih urbanih nekomercialnih radijskih postaj, ki oddaja študentski nekomercialni radijski program. Poleg ustvarjanja in oddajanja izobraževalnega, umetniškega, informativnega in glasbenega programa je enako pomembna tudi vzgojno izobraževalna vloga Radia Študent. RŠ vzgaja in izobražuje mlade za novinarska in druga dela na radijski postaji, hkrati pa s posvečanjem zahtevnejšim in zapostavljenim temam izobražuje poslušalstvo.

Radio Študent tedensko pripravlja in oddaja programe kulturno-umetniških, informativnih, izobraževalnih in glasbenih vsebin. Tako RŠ TEDENSKO ustvari 45 ur kulturno umetniškega, 21 ur informativnega ter 3 in pol ure izobraževalnega programa (vir: programska analiza, februar 1997), kljub temu, da nima nobenega sistemskega vira financiranja, kar je sicer za nekomercialne radijske postaje v razvitem svetu običajno.

Radio Študent že od pričetka delovanja pred dobrimi tremi desetletji promovira temeljne civilnodružbene vrednote, kot so dosledno uveljavljanje človekovih pravic, strpnost in spoštovanje različnosti, in spodbuja urban način življenja. Promoviranje teh vrednot poteka na dveh ravneh: na vzgojni, skozi program (kjer gre spet za dvojnost izobraževanja poslušalstva in avtorjev), in na praktični, ko RŠ s svojo drugačnostjo družbi ponuja ogledalo, v katerem lahko le-ta sproti preverja, v kolikšni meri je proklamirane vrednote pripravljena dejansko uveljavljati.
Naslov ON LINE radia http://kruljo.radiostudent.si:8000/hiq.m3u
Program za poslušanje WinAmp
Število poslušanj Ta mesec: 59
Skupno: 9440
Število glasov Ta mesec: 2
Skupno: 866
     
     
   

     
           
Lestvica + online radio